Hemgjort knäcke

Om man nu får för sig att äta något nyttigt för en gångskull, eller om man har som jag, några tjatande "läkare"/hokuspokus doktorer som har kommit på att man ska äta vegetariskt/glutenfritt (för det är ju så jävla enkelt att hitta sån mat) så ska man laga det här:


Recept:
2 dl majsmjöl
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
1/2 dl linfrön
Man kan slänga i pumpakärnor om man vill

Blanda det ovanstående i en bunke. Häll i 1/2 dl rapsolja och 2,5 dl kokande vatten och blanda väl. Bred ut på bakplåtspapper på plåt (blir ganska exakt en plåt) och smeta ut me slickepott. Slicka av slickepott. Strö över flingsalt!

Grädda på plåt i 150 grader i dryga timmen. Det får inte bli för brunt för då smakar det brända popcorn.
Ta ut och skär/bryt i bitar och förvara i en trevlig plåtburk.

Sen underlättar det ju att ha en syster som är just vegetarian och glutenintolerant, som kan göra allt det här goda. Jag vet vad ni tänker, och ja, vi har ju uppenbarligen dåliga gener.

Ha på hemgjord marmelad, tapenade, bönröra eller god ost såklart.


Kommentarer
Postat av: Sanna

Knäckebrödet är laktosfritt också!

Det fick höga poäng här hemma,

Jakob småäter det hela tiden och

han gillar inte annars nyttiga saker :P

2012-01-17 @ 19:50:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Carlssoninterior.se - Din inredningsbutik på nätet


RSS 2.0