Tar den lilla vår jag får

Såhär veckan efter det otänkbara, fruktansvärda, ja, kanske det värsta som kunde hända: Ranelid gick direkt till final med den värsta låten som skrivits i Sveriges historia och lämnade hela landet i chock. Trots detta måste livet gå vidare. Själv njuter jag av solen och fåglarna som faktiskt kvittrar ute. Vad passar då inte bättre än att plantera om sina rosor?
sofie

Jag och tanterna


Man kan alltid hitta en anledning till att shoppa. Annars får man hitta på en anledning. Men idag har jag fått ett bra besked så då hade jag stor anledning till att gå lös i yll o tylls butik. Var där inne i säkert en timme och trängdes med tanterna för att få allt jag ville ha. Man ska inte underskatta en tant med sug för att sticka.
Dessutom så har jag tappat bort mitt gråa sultanpannband som jag stickade i början av vintern så nu får jag sticka ett nytt helt enkelt. Självklart kommer ju den där jävla pannbandet dyka upp så fort jag har stickat ett nytt. Dessutom ska jag till Åre snart och då måste man ju representera sig. Den veckan kommer jag inte baka och göra sånt där ansträngande, utan den veckan kommer bli en dokumentation på ALLT mysigt i Åre. Vänta bara.

Sen bjöd Eve på semla. Och S-E-R-I-Ö-S-T vad god den var. Ibland är det bra med grannar!

sofie


#%=&!


Köpte en ny TV-bänk här om kvällen. Normalt sett brukar jag vara bra på att montera IKEA möbler, tycker till och med att det är kul. Men att skruva ihop den här TV-bänken kl 10 på kvällen var fan INTE kul. Tror att jag skruvade isär och gjorde om skiten 3 gånger. Men se vad fin den blev! (Det är faktiskt vetenskapligt bevisat att man värdesätter saker man gjort själv högre än sånt andra har tillverkat, så det så.)


Den som är uppmärksam kan se att jag inte använt de fula, tråkiga knopparna som hör till. Jag har istället köpt ett par finare på Myrra. Skulle vilja tipsa om att det är ett bra sätt att sätta lite personlig prägel på trista IKEA möbler som det känns som om alla andra har, men det låter för töntigt så jag tror jag låter bli.


Istället räddar jag situationen med en närbild på knopparna. Med fjärilar på. Nu har jag genast återvunnit min häftiga image.Lösningen på alla problem


Alltså. Den här lampan. Såg den på Mio för ett tag sedan, och har inte riktigt kunnat släppa hur förbannat jävla skitsnygg den är. Har berättat om den för typ alla jag känner. Drömmer om den på nätterna (nästan). Och just för att den kostar den helt OUPPNÅELIGA summan 3500 så känns det som om den skulle vara lösningen på ALLA mina problem.

Men jag har tvingats inse mina ekonomiska begränsningar och nöjer mig istället med den här lampan, som jag hittade på Indiska för 7 kronor. Helt okej.
#peakar en lördagkväll

Va gör man en kväll när sambon är ute och super för två? Inleder kvällen med Antikmagasinet för att toppa med en ny stickning och På spåret såklart. Har lite dåligt internet bara, vilket kan gå en på nerverna när man ska streama, vilket är ungefär lika irriterande som människorna som står vid övergångsstället och trycker på knappen flera gånger (på gränsen till frenetiskt) i tron att det ska bli grön gubbe snabbare. Men den som väntar på något gott väntar alltid för länge.Passade på att göra en ceasarsallad också, jag döper receptet till "Inget för en student"

Kycklingfileer
Feta ost
Parmesan
Någon krispig sallad
Ruccola
Broccolisparris - nej, det är inte påhittat. Det är någon nyavlad godsak.
Hemgjorda krutonger - rosta bröd, skär i bitar och stek i olivolja
Andersson och Tillman bacon
Köpt ceasardressing - testade två stycken. Felix: smakade blötlagt grus. Lallerstedt: Mums, men omöjlig att få ur flaskan pga brulépuddingskonsistens.

Resten kan ni nog räkna ut.

sofie


Semlor

Igår bakade jag semlor. Jag gillar att baka sånt med jäst i, dels för att jag älskar att smula sönder den, men också för att man måste göra RÄTT för att det ska bli bra. Visst, det kanske inte är det svåraste jag vet att baka, men det är få gånger jag känner mig så duktig som när mina vetebullar har jäst PERFEKT mycket.


Jag brukar gröpa ur brödet lite och blanda smulorna med grädde och ibland marsipan istället för madelmassa. Varför? FÖR ATT DET ÄR GODARE! Och för att jag har hört att det ska vara bra med varierad kost.


Note to self: Hjortronsalt är inte gott. Även om man kan tro att det smakar hjortron, så smakar det mest bara salt.Hemgjord björnbärssylt

Här har vi ätit något som bara vi i Sverige kallar "middag" och det är ju självklart pannkakor med sylt och grädde. Och här serverars ingen konstgjord köpesylt.
Jag följde det här receptet, enda skillnaderna (i och med att jag är okapabel till att följa ett recept) är att jag använde syltsocker med pektin och kokade sylten längre.
Nu står den och svalnar på köksfläkten. Det var Jonathan, efter tjat och skrik, som fick signera burken. Om ni har noterat att det ser lite ut i burken så har vi faktiskt ätit middag (och jag kan ha suttit framför tv:n med sked och ätit också) så receptet ger mer än på bilden. Ett tips: funkar fint på mackan också. Om marmeladen är slut så får man ta vad man har.
sofie

Liten uggla. Stor uggla.

Jag är inte lika bra på att fynda på second hand som Eve är, så jag övar i vanliga butiker så länge. Dagens speedshopping med Eve innebar två tillskott i ugglesamlingen. Så jävla nöjd.

sofieCarlssoninterior.se - Din inredningsbutik på nätet


RSS 2.0