Julklapp till systerJag har använt Eskimogarn som var extra mjukt med stickor storlek 15. Hade det funnits rundstickor i så stor storlek så hade jag använt det men nu så stickade jag ett rektangulärt stycke och sydde ihop med samma garn. Sedan trädde jag igenom ett sidenband mellan var fjärde maska, utan att fästa det, så man kan dra ihop halsduken om man vill.

Fördelen med att göra julklapp till syster: Uppskattat.
Nackdelen med att göra julklapp till syster: När man inser att man själv vill ha den och man måste göra en till.

Kunde inte sluta sticka så det råkade bli ett par handledsvärmare till mamma också. Trädde sidenbandet mellan var tredje maska på denna istället. Nu har garnet tagit slut så nu har abstinensen kickat in. Dags att skicka Eve på pepparkakshusrehab och mig på stickrehab.
Rödbetsmums

Det finns rödbetssallad och så finns det RÖDBETSSALLAD. Om man känner för att äta världens godaste rödbetssallad så spring till närmaste ICA och köp:
En burk skivade rödbetor (jag tänker inte ens föreslå att ni ska koka och skala dem själva)
3 äpplen
Ca 5 dl vispgrädde
En nypa salt
1 dl hackad smörgåsgurka om man vill ha

Man vill ha rödbetorna relativt torra så låt dem stå och rinna av över natten. Men det är inget som lite hushållspapper och en hårfön kan fixa:


Hacka sakerna, vispa grädden, blanda i allt och smaka av.
Man kan tycka att receptet borde ha kommit innan jul, men alla vet ju att man inte kan få för lite rödbetssallad. Man kan ju även tycka att man vill ha en bild på det färdiga resultatet men råkade radera den bilden. Jag antar att alla där ute vet hur rödbetssallad ser ut.Uppesittarkväll

Jag tänkte bryta bloggens radiotystnad med att visa vår gran som jag perfektionistiskt sett till att den ser ut precis som jag vill. (Kan ha blivit kallad gran-nazist några gånger under kvällen) Har ju lite fobi för så kallat krimskrams. Inte ens granen får vara röd. Vita och svarta kulor blev det i år. Nu: göra knäck, rödbetssallad, skinka och knäckebröd. Sista chansen nu - som Gunde skulle säga! HEJA HEJA!Som sagt, man får aldrig nog av pepparkakshus.

Nu har jag till och med börjat fått beställningar (man kanske skulle skapa sig en karriär på det här?), så nu har jag gjort ett Hello Kitty hus av pepparkaka åt min kusin och hennes barn. Mest hennes barn skulle jag tro.


Det här med avvänjning, det är väl lite relativt...?Var la jag tejpen igen?


Jag slog in alla mina julklappar (lite panikslaget) kvällen innan julafton förra året, så i år hade jag bestämt att jag skulle lägga lite mer energi på det hela. Min idé och ambition var att alla klappar skulle se olika ut. Jag kan säga såhär halvvägs, att alla mina idéer är inte bra. Någonstans gick det snett när man lägger mer tid på att slå in julklapparna än det tog att komma på och handla prylarna. Men kul är det!


Man får ju aldrig nog av pepparkakshus...

Jag har sedan jag blev klar med Uppståndelsekyrkan uppfyllts av en slags tomhetskänsla. Så för att liksom "avvänja" mig själv byggde jag ett till hus i helgen. Tog ritningen från förra året och slängde ihop ett hus åt mamma och pappa.


Nu sitter jag och googlar på sagoslott och planerar nästa års bygge. Finns det något avvänjningsprogram för pepparkakshusbyggarjunkies?Mätt på pepparkaksdeg

Började bli lite stressad av att se varannan människa på facebook skriva att de var klar med inhandlingen av alla julklappar. Jag vill tro att dessa männsiskor har personliga assistenter eller bara fler timmar på dygnet än vad vi vanliga dödliga har. Men idag har jag inhandlat första julklappen. Försöker ta igen några jultimmar med att streckkolla alla avsnitten av julkalendern och baka pepparkakor.
Min favorit är Taj Mahal, som ni ser så är jag inte lika ambitiös som Eve och bakar självaste Taj Mahal. Det blev inte så många gräddade pepparkakor idag, alla vet ju att det bästa med att baka pepparkakor är att äta pepparkaksdegen.Pepparkakshuset del 4

Och en och en halv dag senare är jag klar. Uppståndelsekyrkan som pepparkakshus.
Pepparkakshuset del 3

Lägesrapport:


Mina bästa (?) tips vid ihopsättning av hus:

- Smält socker (alternativt limpistol om man vill fuska) är lättast och går fortast.

- Testa om delarna passar ihop innan du sätter ihop dem, om någon kant är för ojämn kan man nämligen slipa till den med ett rivjärn.Knäck

Idag har jag gjort knäck. Tre olika sorter blev det, en vanlig, en med russin och jordnötter och en med pepparkakssmak (en tsk pepparkakskrydda på 1 dl socker, 1 dl sirap och 1dl grädde). På tal om pepparkaka har jag tagit ett litet uppehåll på huset. Slut på deg ni vet.


Jag välte EN form. EN form! Det kan ju tyckas vara bra, men fattar ni att jag var en, ynklig liten form ifrån en helt perfekt bricka?Kvinnor kan göra flera saker samtidigt

Är på väg mot nya äventyr i den stora staden Växjö. Är väldigt glad att vi bestämde oss för tåg och inte bil i sista minuten, för just nu kan jag äta burger king-mat, ost- och skinksallad, surfa, göra nya spelningslistor, sticka, titta på Jul med Ernst (Ernst i mitt hjärta) och få jobb gjort. Lycka till med den multitaskingen i en bil! Fast vem försöker jag lura, ofta jag kommer göra något jobb, kommer sitta på youtube hela resan.
Man måste ju även älska folket som omringar en på tåget. Här finns det en tant som äter sushi för första gången (med pinnar dessutom), vilket går SÅDÄR och en tant som sitter på fel tåg (även fel dag). Dagens ålderdom.Nu väntar jag bara på att mitt resesällskap ska börja klaga över att jag är osocial, men jag har har ju viktigare saker för mig! Som att läsa jultidningarna jag köpte innan vi klev på. Inser nu att jag har aktiviteter för en hel vecka med mig på tåget.
Carlssoninterior.se - Din inredningsbutik på nätet


RSS 2.0