Det sorgligaste paret cupcakes. Någonsin.

Idag har jag slagit något slags personbästa i sorglighet. Just nu delar jag nämligen lägenhet med två personer som på olika sätt är väldigt engagerade i nollningen, vilket betyder att de är ute och roar sig varje kväll. Det är inte jag. Jag sitter själv hemma och vaknar när de låser upp dörren mitt i natten. Idag har jag bakat för att fördriva tiden.

 
Bilden föreställer två cupcakes av den enkla anledning att jag bara bakade just två cupcakes. Precis som i den där scenen i Bridesmaids där Kristen Wiig kommer hem efter att ha bråkat med den där söta skotska killen och bakar EN jättefin cupcake. Jag gjorde två, eftersom jag uppenbarligen är glupskare än Kristen Wiig (vilket kanske också syns på våra kroppshyddor), fula cupcakes, eftersom jag inte hade tillgång till någon proffskonditor som kunde göra dem åt mig vilket jag antar att Kristen Wiig hade.
 
 
Om du också vill göra cupcakes efter samma recept kan du följa den här länken, och förslagsvis låta bli att göra kärnfysik av det hela genom att räkna ut hur man enklast delar ett ägg på 6, utan att helt enkelt göra 12 stycken. Frostingen gjorde jag av 50 g Philadelphia och 50 g smält vit choklad (om man vill ha till 12 cupcakes borde det bli 300 g av varje).
 

En kaka av morot.

För att fira min nyvunna ledighet bestämde jag mig för att baka något av det godaste jag vet: morotskaka. Jag har provat en del olika, och det här är mitt absolut bästa recept. Allt du behöver är det här:
 
 
Börja med att sätta ugnen på 175 grader, sedan kan du sätta igång att finriva morötterna. Du behöver ca 3 dl rivna morötter. Blanda därefter 2½ dl mjöl, 1½ tsk bakpulver, 1 tsk kanel och 1 tsk vaniljsocker i en bunke. Om du som jag gillar kanel kan man vara lite generös med den, jag brukar till exempel försöka råka spilla i lite extra. Vispa sedan 2 ägg och 2 dl socker i en separat bunke, pösigt ska det bli (dvs lite bubbligt för dig som inte pratar bakspråk). Rör sedan ner 1 dl olja och de rivna morötterna i äggsmeten, efter det är det bara att blanda ner mjölblandingen och hälla över allt i en smörad och bröad form. (Receptet är gjort för en rund springorm, vill du göra en hel plåt är det bara att dubbla receptet.) Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter och låt den svalna helt innan du breder på glasyren. Glasyren rör du ihop av 60 g Philadelphia, 25 g rumsvarmt smör och 2 dl florsocker.
 
 
Tips: Morotskaka är godast tillsammans med lite Chai latte.
 

Jag har ingen aning om vad du gjorde förra sommaren.

Men hörrni, herregud vad tomt det var här. Jag skyller min frånvaro på helt SJUKT mycket jobb, nattpass och sånt ni vet, men lite har jag iallafall hunnit med att göra i sommar.
 
 
Bland annat en smörgåstårta till min brors studentskiva.
 
 
En tårta till mamma på Mors dag.
 
 
Och lite kanelbullar.
 
Nu är mitt liv tillbaka till det gamla vanliga, så jag borde få lite mer tid över till andra bakningsprojekt. Håll till godo.
 Carlssoninterior.se - Din inredningsbutik på nätet


RSS 2.0