Världens bästa kladdkaka

Man har ju bakat en del kladdkakor genom åren, dels för att det är så lätt och dels för att det är så jävla gott. Jag har bakat igenom en rad olika recept, och idag tänkte jag dela med mig av det godaste.

Börja med att sätta ugnen på 175 grader. Smält 200 gr smör som sedan får stå och svalna, och hacka 50 gr choklad. Vispa ihop 2 ägg och 3 dl socker, blanda därefter i 1 dl kakao, 4 tsk vaniljsocker, 2 dl vetemjöl och ½ tsk salt och rör om. Häll därefter i det smälta smöret och den hackade chokladen och rör till en jämnt smet. Häll över smeten i en bröad form och ställ i ugnen i 25-30 minuter.



Vill du göra kladdkakan något mer ambitiös kan du göra en glasyr och kalla den för chokladtårta. Världens bästa glasyr gör du genom att bryta ner 100 gr mörk choklad och klicka i 2 tsk smör (flytande funkar ej) i en bunke. Blanda därefter ihop 2½ dl grädde, 1 msk honung (flytande funkar ej) och 1½ msk socker i en kastrull. Låt sedan kastrullen stå på en platta (som är varm), tills allt börjar koka, häll det sedan över smöret och chokladen. Mixa slätt med en stavmixer. Det funkar inte lika bra med elvisp tyvärr. Låt sedan glasyren svalna och stelna innan den breds över kakan (som också har svalnat).


Kommentarer
Postat av: Majs

fick cravings och blev tvungen att utföra receptet. baaaaad cravings!

2011-11-08 @ 21:54:52
Postat av: Eve

Mission accomplished!

2011-11-09 @ 15:11:14
Postat av: Sussi

Senast i helgen sökte jag efter "Världens godaste/bästa kladdkaka" på google. Ska prova det här receptet nästa gång!

2011-11-17 @ 22:11:17
URL: http://parcepio.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Carlssoninterior.se - Din inredningsbutik på nätet


RSS 2.0