Pepparkakshuset del 2

I går kväll bakade jag en del av huset, och satte ihop ett torn. Sedan tog degen slut. Men nu har jag köpt mer, så idag fortsätter bakandet.


Mina bästa (?) tips vid bakning av hus:

- KÖP degen! Ingen äter ju ändå ett pepparkakshus som har stått framme och blivit dammigt.

- Kavla degen tunnt. När man tror att den är okej ska den ofta vara ännu tynnre. Är delarna för tjocka blir de inte genomgräddade och sega, och går sönder lättare.

- Kavla ut degen direkt på bakplåtspappret. Då slipper man förstöra delarna när man ska flytta dem från bakbordet till plåten.

- Om någon kant blir ojämn kan man rätta till det genom att skära till den med en kniv - men det måste ske direkt när man tar ut plåten från ugnen! (Hinner man inte kan man alltid slipa till kanterna med ett rivjärn senare.)



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Carlssoninterior.se - Din inredningsbutik på nätet


RSS 2.0