Egen glögg
Idag gör jag egen glögg. Allt man behöver är portvin, cognac som man snor av sin mamma, socker, vaniljsocker och lite julkryddor (som man förslagsvis också snor av sin mamma, när behöver man liksom någonsin pomeransskal igen?).
Först ska man lägga i kryddorna (typ kryddnejlikor, pomeransskal, kanelstänger, kardemumma, ingefära...) i 1 dl cognac och låta det stå i 12-24 timmar. Sedan silar man skiten och häller i en hel flaska portvin, 1-2 dl socker, 2 tsk vaniljsocker, och värmer allt i en kastrull till 69,7 grader. Om man inte har typ superkrafter föreslår jag att man använder en termometer till just den biten.
Sedan måste man smaka glöggen, drick gärna 1 dl så kan man hälla över allt i portvinsflaskan sen.
Först ska man lägga i kryddorna (typ kryddnejlikor, pomeransskal, kanelstänger, kardemumma, ingefära...) i 1 dl cognac och låta det stå i 12-24 timmar. Sedan silar man skiten och häller i en hel flaska portvin, 1-2 dl socker, 2 tsk vaniljsocker, och värmer allt i en kastrull till 69,7 grader. Om man inte har typ superkrafter föreslår jag att man använder en termometer till just den biten.
Sedan måste man smaka glöggen, drick gärna 1 dl så kan man hälla över allt i portvinsflaskan sen.
Kommentarer
Postat av: Sofie
gött! blev den smarrig?
Postat av: Eve
Mycket!
Trackback