Jordgubbssorbet

Jag älskar sorbet, och det visade sig att det inte var så himla svårt att göra själv. Det var till och med riktigt lätt. Och det fina är att man kan använda precis vilka bär som helst, och har man inga bär kan man till och med använda sylt.


Först mosar/mixar man 250 gram bär, tinade eller färska (eller 2½ dl sylt) och blandar ihop med 3 dl vatten och 2 msk socker (om man gör syltsorbet behövs inget socker). Sedan fryser man allt i typ en timme (det ska bli en halvfast gegga), och rör ihop med 3 äggvitor och 2-3 msk socker som man vispat upp till ett hårt, vitt skum. Sedan är det bara att ställa in allt i frysen igen, röra om lite då och då, och efter ca 2 timmar kan den ätas.

Det här med att vispa upp äggvitorna och sockret till ett hårt skum var nog ganska viktigt, jag slarvade nämligen lite där, och då blev sorbeten (sorbén? sorben?) isig istället för liksom "glassig". Men den var god iallafall.


Kommentarer
Postat av: Sofie

Lät verkligen jättegott! Får vi göra på en av våra goff-kvällar.

2011-10-28 @ 20:42:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


Carlssoninterior.se - Din inredningsbutik på nätet


RSS 2.0